Κηδείες την εποχή του Κορωνοϊού

Κηδείες την εποχή του Κορωνοϊού
Categories Διάφορα

Κηδείες την εποχή του Κορωνοϊού

Και ξυπνάς μια μέρα και έχουν αλλάξει τα πάντα στην ζωή, αλλά και στον θάνατο, γιατί μπορεί να είναι έννοιες αντίθετες αλλά παραμένουν αλληλένδετες.

Η πανδημία του Κορωνοϊού έχει αλλάξει πολλά πράγματα στην καθημερινότητα μας και όλοι καλούμαστε να διαχειριστούμε καταστάσεις που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί. Μια από αυτές είναι και ο τρόπος που τελούνται οι κηδείες και τα μνημόσυνα αγαπημένων μας, μιας και τα μέτρα προστασίας για τη διασπορά του ιού είναι αυστηρά και αφορούν τόσο τις κηδείες των συνανθρώπων μας που θα καταλήξουν από τον κορονοϊό, όσο και αυτών που πεθαίνουν από άλλα αίτια.

Και κάπου εδώ συνειδητοποιούμε τις ουσιαστικές αλλαγές και στον άνθρωπο που “φεύγει”, αλλά και σε αυτόν που παραμένει στη ζωή.

Υπάρχουν άνθρωποι αυτή την περίοδο που φεύγουν από  τη ζωή και αποχωρίζονται τα αγαπημένα τους πρόσωπα, χωρίς να τους έχουν δει, χωρίς να τους έχουν σφίξει στην αγκαλιά τους. Και αυτό μπορείς να αντιληφθείς το πόσο άδικο είναι, μιας και σε όλα τα ταξίδια της ζωής σου έχεις το δικαίωμα να αποχαιρετήσεις τους αγαπημένους σου ακριβώς όπως εσύ επιλέγεις. Η διαφορά στην εποχή του Covid-19 είναι ότι έχουν απαγορευτεί όλα τα ταξίδια εκτός από αυτό το ένα, το τελευταίο και μάλιστα χωρίς αποχαιρετισμούς.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που παραμένουν στη ζωή και συνεχίζουν να νοσταλγούν αυτόν τον αποχαιρετισμό, κι ας λένε πολλοί “αλί σε αυτόν που φεύγει”. Στις μέρες του κορωνοϊού αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα πόνο λίγο πιο βαθύ από αυτούς προ κορωνοϊού, σαν το μαχαίρι να μπαίνει στην πληγή αλλά και να στρίβει. Αναρωτιέσαι το γιατί; Γιατί πιθανότατα να μην καταφέρουν να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους λόγω της απόστασης που πρέπει να τηρούν, γιατί οι τελετές πραγματοποιούνται σε στενό οικογενειακό κύκλο και δεν έχουν έναν φίλο να τους κρατήσει το χέρι και να τους συμπαρασταθεί, γιατί πιθανότατα μπορεί να μην επιτρέπεται καν να παρευρεθούν οι ίδιοι στην τελετή κηδείας.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε λοιπόν σε αυτή την εποχή δοκιμασίας είναι να προσευχόμαστε γι’ αυτούς τους ανθρώπους και να ευχόμαστε να βρεθούν σε αυτή τη θέση όσο το δυνατόν λιγότεροι.

Υ.Γ: Συνεχίστε να αποστέλλετε τα συλλυπητήρια σας στις οικογένειες μέσα από το Ημερολόγιο Τελετών του γραφείου μας. Δίνουν δύναμη!

 

Βασιλική Γρηγορίου Μεγρέμη

Φροντίδα με Σεβασμό - Τελετή με Αξιοπρέπεια - Άνθρωποι με Εμπιστοσύνη. Το Γραφείο Τελετών Μεγρέμης Λειτουργεί από το 1993 με έδρα την Τρίπολη Αρκαδίας

Ώρες Λειτουργίας

  • Καθημερινές
    24 ώρες / 24ωρο
  • Σάββατο
    24 ώρες / 24ωρο
  • Κυριακή
    24 ώρες / 24ωρο

Επικοινωνία

2o χλμ. Τρίπολης – Τεγέας

Νεομάρτυρος Δημητρίου 15, Τρίπολη

271 023 7190